[qubes-users] wifi does not work after update on nitropad X230

Hi all,

I faced a wifi-related issue on Nitropad X230. Wifi used to work properly at the beginning, but after update it stopped functioning.

After entering the following commands (according to the documentation here: https://www.qubes-os.org/doc/wireless-troubleshooting/)

sudo rmmod iwldvm
sudo modprobe iwldvm

The wifi was on again, but unable to connect to any wifi with the message “device not ready”.

After [sys-net] reboot, the first issue persisted. Neither the key binding fn+F5 nor the hardware (physical switch) seems to be working.

This might be related to drivers, but any help or hint on this issue would be welcome. It is possible to post logs, if I knew where to look.

Thanks.

tms7:

Hi all,

I faced a wifi-related issue on Nitropad X230. Wifi used to work properly
at the beginning, but after update it stopped functioning.

After entering the following commands (according to the documentation here:
https://www.qubes-os.org/doc/wireless-troubleshooting/)

`sudo rmmod iwldvm`
`sudo modprobe iwldvm`

The wifi was on again, but unable to connect to any wifi with the message
“device not ready”.

After [sys-net] reboot, the first issue persisted. Neither the key binding
`fn+F5` nor the hardware (physical switch) seems to be working.

This might be related to drivers, but any help or hint on this issue would
be welcome. It is possible to post logs, if I knew where to look.

Thanks.

It's possible a kernel update broke your wifi driver. Try going into
Qube Settings on the sys-net (or wherever your wifi device is attached)
qube, and manually selecting a lower versioned kernel.